top of page

Denně sním 12 bobulí rakytníku


Při návštěvě zahrádky jednoho z našich zákazníků nás nás zaujaly keře obsypané oranžovými bobulemi. Jde o rakytník řešetlákový, který všem velmi doporučuje: "Denně si sním 12 kuliček rakytníku a už 3 roky nemám angínu, chřipku a netrpím na problémy s průduškami".

Rakytník řešetlákový a následná konzumace rakytníkových plodů, zažívá v naší republice velký nástup obliby. Keře rakytníku si můžete zasadit na své zahradě a sklízet vlastní úrodu. V obchodech naleznete mnoho produktů, vyrobených z rakytníkové šťávy: sirup, marmeládu nebo cukrovinky.

Fakta jsou taková, že léčivá síla rakytníku je v celém komplexu přítomných látek: je zde široká škála různých vitamínů, minerálů a dokonce i alkaloid, který působí jako antidepresivum. Říká se, že rakytník obsahuje 25x více vitamínu C než pomeranč. Denní dávku tohoto vitaminu pokryje jedna jediná oranžovožlutá bobule. Je zdrojem také vitaminu A, E, betakarotenů, minerálů, aminokyselin a mastných kyselin. Obsahuje rutin, který zabraňuje jeho rozkladu vitamínu C. Tím se vysvětluje, proč si rakytník zachovává vitamín i při sušení a tepelném zpracování.

Pěstování a občasnou konzumaci můžeme i z vlastních zkušeností velmi doporučit! Troškou šťávy si ochuťte Vitestin® vždy, když ho ráno budete pít. Nápoj získá příjemně nakyslou chuť.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
bottom of page