top of page

Doporučené knihy 2

Další díl doporučených knih, které pomohly. Ať už z jakéhokoliv důvodu, jsou zde uvedeny na vaše doporučení. Možná, že mezi nimi najdete tu SVOU



Molekuly emocí – Věda v pozadí medicíny těla a mysli


Proč se cítíme tak, jak se cítíme? Jak naše myšlenky a emoce ovlivňují naše zdraví? Jsou naše tělo a mysl od sebe navzájem odlišné, nebo fungují společně jako součást propojeného systému? Propojení těla a mysli

Ve své průkopnické knize Molekuly emocí Candace Pert poskytuje překvapivé a přesvědčivé odpovědi na tyto a další náročné otázky, o kterých vědci a filozofové uvažovali už po staletí. Její průkopnický výzkum o tom, jak chemikálie uvnitř našich těl tvoří dynamickou informační síť, propojující mysl a tělo, není pouze provokativní, nýbrž revoluční. Na základě stanovení biomolekulárního základu našich emocí a vysvětlení těchto nových vědeckých poznatků jasným a přístupným způsobem nám autorka umožňuje pochopit sama sebe, své pocity a spojení mezi naší myslí a naším tělem - těla-mysli - způsobem, který jsme si možná nikdy předtím nemohli představit. Molekuly emocí je dominantní dílo, plné pochopení a moudrosti a ovládnutí této vzácné síly ke změně způsobu, jakým vidíme svět a sami sebe.


 

Emeran Mayer

Druhý mozek


Biologické propojení lidské mysli s trávicí soustavou je přirozené a nedělitelné. Tuto souvislost sami instinktivně cítíme při stresu či nervozitě, v lékařství má její využití dávnou tradici ájurvédskou a čínskou, západní tradici však schází.

I když ale naše lékařská věda objevila celostní pohled na lidský organismus teprve nedávno, výzkum komunikace střevního mikrobiomu – tedy mikroorganismů, jež naše tělo obývají – s naším mozkem patří dnes k podstatným trendům.

Kniha Druhý mozek je revoluční a provokativní zprávou o tomto rychle se rozvíjejícím vědním oboru a zároveň praktickým průvodcem, který učí, jak využít propojení naší mysli s trávicí soustavou v zájmu našeho zdraví.




 

Wolf-Dieter Storl

Léčivé a kouzelné byliny

Už odedávna věděli opravdoví znalci léčivých bylin, že i ty nejprostší a nejobyčejnější byliny mají svou cenu a že dlaň naplněná těmito bylinami postačí k vyléčení veškerých potíží. Přitom je důležité znát léčivou bylinu opravdu důkladně, nejen jako zásobárnu účinných chemických látek, znát ji jako osobnost se svou svéráznou povahou a dlouhou historií.

Autor si vybral devět naprosto obyčejných divokých rostlin, které najdeme všude mezi dveřmi našeho domu a brankou do zahrady a které zde rostou nepovšimnuty a někdy dokonce přímo nevítány: kopřivu, pelyněk černobýl, popenec, kozí nohu, jitrocel, přesličku, sedmikrásku, ptačinec a pampelišku. Popisuje jejich vlastnosti a léčivé síly, jejich význam v lidové medicíně, jejich roli v pověstech, pohádkách a pověrách a jejich planetární vztahy.


 

Vladimír Kafka

Život naživo


Tato kniha je naplněna autentickými příběhy lidí, kteří za autorovy přímé účasti prožili smrt zaživa. Zhoubný proces v těle, známý jako rakovina, mnohým z nich umožnil vstát z mrtvých, když předtím překonali sami sebe a povýšili nemoc na dar k rozšíření vlastního smyslu života a vědomí i k prospěchu druhých. Autor otevřeně poukazuje na úskalí a náročnost této cesty, i na neúspěchy, kterým se někdy nelze vyhnout. Přidává vlastní zkušenosti i pochopení smyslu prožitého a ukazuje, jak je možné nemoc, která je signálem k probuzení, odvolat a použít pro život. Demonstruje to na příkladu 1 + 1 = 1, který sjednocuje dva protikladné principy uvnitř nás do zrození třetího principu — kosmického dítěte neboli duchovního středu. „Život miluji a vím, že neviditelný svět, který nazýváme smrtí, jsme ve skutečnosti my osobně ve strachu před životem. Obdivuhodných obratů zpět do života při dotyku smrti přibývá. Nikoli z nevysvětlitelně tajemných nebo magických důvodů, ale z jasného úmyslu projevit život.“

 

Biologie víry, 2. aktualizované a rozšířené vydání


Přestože název knihy mnoho nenapoví, její obsah vás překvapí, či dokonce ohromí.

Věřte, že tělo i mysl lze změnit pouhými myšlenkami

Autor v knize Biologie víryodhaluje tajemství, ke kterému vědci dospěli teprve nedávno, a sice že můžeme změnit svou biologii - tedy naše tělo i mysl - díky svému uvědomělému chování a myšlenkám. Jak sám ověřil na vlastním životě i na mnoha pokusech, to, co nás zásadním způsobem ovlivňuje, není naše DNA, jak si dosud vědci mysleli, ale buněčná membrána, skrze niž se do buňky dostává vše potřebné, od výživy, léků až po stresové hormony. To je tedy ten „mozek buňky“, který pro nás má tak zásadní význam.

Myslete pozitivně - pomůžete tak svému tělu

Jsme-li v dobré pohodě, buňky dostávají vše potřebné pro svůj růst. Pokud však žijeme ve strachu a neustálém stresu, buňky chřadnou - jsou totiž v obranné pozici, která jim neumožňuje růst a rozvíjet se. Autor na mnoha zajímavých pokusech a také příkladech ze života přibližuje čtenáři fungování buňky, vliv buněčné membrány a DNA a dokazuje, že život není založen jen na „materiální“ informaci, hmotě, v tomto případě představované DNA, ale že jej ovlivňují a řídí nehmotné, energetické signály z prostředí mimo buňku.

Přestaňte se vymlouvat, začněte myslet!

Nemůžeme se již dál vymlouvat na to, že „to prostě máme v rodině“ (ať jde o obezitu, či rakovinu). Nejsme bezbrannými oběťmi zděděných predispozic, máme možnost stát se do značné míry „pány“ svého života! Přesvědčte se sami a zalistujte touto revoluční knihou, jedinečnou svého druhu.


 

Valerij Sinelnikov

Očkování proti stresu (Sinelnikov)


V nekonečném koloběhu života jsme již zvyklí na velký počet nemocí, na nezdary a trápení. Samotná myšlenka na šťastný, zdravý a klidný život bez stresu nám připadá jako naivní fantazie. Nicméně autor knihy - známý psychoterapeut, homeopat a psycholog - tvrdí opak...





 

Ruediger Dahlke

Když tělo bojuje s duší


Jutor (lékař a psychoterapeut) rozebírá aktuální zdravotní problémy současnosti. Tělesné onemocnění je vlastně projevem vnitřního napětí, hněvu a potlačované agrese. Pokud se nevyrovnáme s principem agrese, obrátí se nakonec proti nám, takže ve výsledku můžeme bojovat proti sobě samým. Autor čtenáře přiměje k zamyšlení, aby namísto svého vnitřního boje těla a duše našel odvahu ke změně.Tato kniha je aktualizovaným vydáním knihy Agrese jako šance.


 





Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
bottom of page