top of page

Proč je hydratace střev klíčem k mládí? Avicenna a tajemství pití teplé vody!


dívka pije vodu hydratace střev

Neexistuje fontána mládí, ale existuje jeden způsob, jak si zlepšit stav zažívání a střev. Přestaňte ztrácet vlhkost a s ní vitalitu!


Avicenna, významný myslitel a lékař, kdysi považoval "smršťování těla" za jeden z nejvýznamnějších faktorů stárnutí. Moderní věda jeho teorii potvrzuje. Uvědomujeme si, že s přibývajícím věkem se množství vody v našem těle snižuje. Tento nedostatek vlhkosti vede k zahušťování krve a lymfy, snižování pružnosti kůže a svalů, bolestem hlavy, kloubů a mnoha dalším nepříjemnostem. Jak se tedy můžeme vyhnout tomuto nevyhnutelnému procesu stárnutí? Klíčem může být něco tak jednoduchého jako pití teplé vody.



Objevte tajemství hydratace střev: pití teplé vody jako prodloužení života

Jóga a tradiční lékařská praxe nám radí pít vodu hned po probuzení, teplou až horkou. Vypijte tolik, kolik můžete – začněte s jednou sklenicí a postupně dávku zvyšujte. Tuto vodu nazývají "rychlou vodou", protože se rychle dostává tam, kde je nejvíce potřeba – do tenkého střeva.


Proč je teplá voda tím, co vaše tělo potřebuje?

Žaludek studenou vodu nepustí rovnou do našeho systému, ale nejprve ji ohřeje. Číňané věří, že toto ohřívání je způsobeno energií ledvin, kterou bychom měli chránit, nikoli zbytečně plýtvat.


Kdy a jak pít vodu pro optimální výsledky?

Nejlepší čas na hydrataci je ráno, kdy je žaludek prázdný. Pokud začnete den sklenicí teplé vody, ta se dostane přímo do buněk, kde nejvíce potřebujeme hydrataci.


Jak se voda dostane do střev a proč je to tak důležité?

Voda se dostane přímo do pericelulárního prostoru, nikoliv dovnitř buňky, kde může předcházet bobtnání. Mezibuněčná voda pomáhá zkapalnit krev a lymfu a snížit hladinu cukru a cholesterolu.


Co se stane, když pijeme dostatek vody?

Voda na lačný žaludek ráno odplavuje toxiny, zbytky nestrávené potravy ze stěn trávicího traktu a podporuje vyprazdňování tlustého střeva. Správná práce trávicího traktu je klíčem ke vstřebávání všech živin a k dlouhému a zdravému životu.


Voda jako nástroj ke zklidnění

Podle tibetské medicíny má voda blahodárný vliv na nervový systém. Když se cítíte stresovaní, zkuste vypít sklenici horké vody po malých doušcích. Budete se cítit lépe a tělo se sám vypořádá se stresem.


Když už má trávení a střeva těžký problém?

Byliny jsou přírodním lékem na problémy s trávením a střevy. V tom může trochu problém, pokud trpíte například průjmy. A co kdybychom vám řekli, že existuje bylinný nápoj, který se dostane přímo tam, kde je nejvíce potřeba? Například hustá konzistence Vitestinu – přírodního bylinného nápoje, který zůstává na problematických místech dlouho dostatečně dlouho, aby mohly byliny způsobit své kouzlo.


Vyzkoušeli jste vše a nepomáhá nic?

Jedním z faktorů, které mohou ovlivnit naše zažívání, mohou být paraziti. Tito nepřátelé se mohou do našeho těla dostat různými cestami, například při naší dovolené v exotických zemích, kde se setkáváme s neznámým prostředím a jídlem. Tyto cizopasné organismy se v nás mohou dlouhodobě usadit a způsobovat různé potíže, aniž bychom si to uvědomili. Problém s parazity je také v tom, že jejich přítomnost často zůstává nepoznaná a může nám tak komplikovat život. Zavzpomínejte, co se dělo ve vašem životě před započetím problémů, ať již z psychického, tak i z fyzického hlediska, může to být velmi důležité. Tady je možné nasadit z přírodních zdrojů byliny s antibakteriální, antivirovými a antiparazitickými účinky, někdy i nutně klasickou chemickou cestu.


To všechno zní jednoduše, že? Ale zažívání a střeva nejsou jen nástrojem na zpracování potravin. Je to klíč k naší imunitě, vitalitě a mládí. A jak nám ukazuje Avicenna, správná hydratace střev a všech sliznic zažívacího traktu je tím největším tajemstvím zdraví.



Vitestin pro lidi a Vitestin veterina pro střeva a dobré zažívání sklenice zima

Vitestin® obsahuje vyváženou kompozici více než 14 bylin – protizánětlivé, hojivé, na trávení, antivirové, antibakteriální a antiparazitické. Aloe Vera doplňuje strukturu a je obecně prospěšná na zažívání. Ženšen podporuje účinek, přispívá k vitalitě a regeneraci organismu. Podporuje erekci a sexuální zdraví. Husté nosné médium umožňuje bylinám dostatečně dlouho působit na všech potřebných místech zažívacího traktu.


Vitestin® je zcela výjimečný svým rozsahem a účinky. Pomáhá při léčbě průjmů, zácpy, nadýmání, hemoroidů a mnoha dalších potíží. O tom svědčí i spokojení zákazníci. Milan Michal z Neratovic napsal: „Čtyři roky jsem zkoušel různé přípravky z lékárny, kvůli svému problému s vyprazdňováním. Nic ale nepomáhalo. Až výrobek Vitestin ten problém upravil. Po osmé sklenici se to zlepšilo o 80 procent. Též se mi srovnal krevní tlak. A dolů mi šel pomalu i cukr.“


Existuje i varianta pro zažívání zvířat, Vitestin® VETERINA.


S dárkovým poukazem určitě nic nepokazíte.


gift card - dárková karta Vitestin























Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
bottom of page