top of page

Domácí kombucha




Připravte si domácí kombuchu. Kombucha je fermentovaný nápoj plný probiotik.


Co budeme potřebovat:




  • násadu kombuchy v nálevu - k sehnání je v prodejnách zdravé výživy

  • 2 g černého nebo zeleného čaje

  • 80 g cukru

  • 1 litr vody na přípravu čaje

  • skleněnou nádobu na kvašení kombuchy




Jak na to:


  1. Uvaříme čaj, zamícháme do něj cukr a necháme vychladnout na cca 30° C.

  2. Po vychladnutí položíme násadu kombuchy na povrch čaje a přidáme nálev, ve kterém byla.

  3. Zakryjeme nádobu produšným textilním ubrouskem, dáme na stinné místo s teplovou 21 - 24°C a necháme kvasit podle své chutí 7 až 20 dní.

  4. Po dokvašení vyjmeme násadu, které se rozrostla, uložíme ji do nádoby a zalijeme trochou hotové kombuchy.

  5. Kombuchu přelijeme přes cedník do lahví a můžeme pít.











Štítky:

454 zobrazení
Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
bottom of page