top of page

Výsledky výzkumu

Zajímavá statistika. Zdraví je základ všeho. Nejlepší pomoc přichází z přírody

Že zdraví člověka začíná a končí ve střech je známá věc, o které snad už nikdo nepochybuje. Střevní problémy dokáží člověka hodně potrápit, ať už jde o průjem či zácpu. Co ničí naše střeva a co se s tím dá dělat?

Střevní problémy, jako je třeba ulcerózní kolitida nebo Crohnova choroba může způsobovat mnoho faktorů. Jsou to kupříkladu léky, jako antibiotika, nadměrný stres, ale i to, že dítě nebylo kojeno. Z výzkumu pro společnost Vitestin například vyplynulo, že:

  • cca 50 % zákazníků s ulcerózní kolitidou či Crohnovou chorobou nebylo kojeno nebo jen pár dní po porodu

  • cca 80 % zákazníků s ulcerózní kolitidou či Crohnovou chorobou bralo v dětství hodně antibiotik (do 7 let)

  • více než 50 % zákazníků s ulcerózní kolitidou či Crohnovou chorobou si uvědomuje, že se nemoc začala po takzvaném spouštěči, tj. velké fyzické či psychické zátěži, ať už dlouhodobé nebo i krátkodobé

  • více než 90 % zákazníků se střevními problémy po „šedesátce“ bere denně několik léků (na cholesterol, tlak, srdce, ředění krve…)

  • cca 80 % zákazníků se střevními problémy si uvědomuje, že před objevením se problému, brali hodně antibiotika

  • cca 90 % zákazníků s ulcerózní kolitidou či Crohnovou chorobou se nikomu, kromě vlastní rodiny, se svým problémem nesvěřuje

Se střevními problémy jsou spojené nejen fyzické potíže, ale není to dobré ani pro psychický stav člověka. Z výše uvedených zjištění vyplývá, že existují jednoduchá opatření, která mohou střevům pomoci, a tím zlepšit celkovou kvalitu života.

Maminky by měly své děti, pokud to situace dovolí, kojit co nejdéle, protože imunitní systém dítěte se nejvíce vyvíjí do věku dvou let.

Pozor na nadužívání antibiotik, která ničí střevní mikroflóru. S rozvahou přistupujte i k ostatním lékům. Možná že vám na nachlazení více pomůže příroda v podobě zázvoru, cibule, česneku, medu apod.

Neméně důležitá je dobrá nálada a pozitivní přístup k životu. Základem je snažit se vyhýbat stresu a nebrat si věci příliš osobně. Pokud trpíte nemocí, přijměte ji s pokorou a zamyslete se nad tím, co vám tělo říká. I obyčejná rýma nebo chřipka se vám snaží napovědět, abyste se nepřepínaly, odpočívaly, jedly více ovoce a zeleniny apod. Je třeba si srovnat životní priority.

Tyto rady jsou důležité nejen při střevních pozížích, ale i jako prevence. Pomocnou rukou může být také doplněk stravy Vitestin®. Jde o bylinný nápoj, který pečuje o sliznice zažívací traktu, především pak tenkého a tlustého střeva a pomáhá navrátit jejich přirozenou funkčnost. Konkrétně může pomoci s průjmem, zácpou, dráždivým tračníkem, hemeroidy, ulcerózní kolitidou, Crohnovou chorobou, nadýmáním i s idiopatickými střevními záněty. Jeho základem jsou kvalitní české bylinky a součástí je aloe vera či výtažek z ženšenu pravého.

V redakci probíhalo pečlivé testování Vitestin, takže se můžete těšit nejen na výsledky a zkušenosti, ale i na zkušenosti čtenářek.

Článek našeho partnerského webu zde

Štítky:

1 120 zobrazení
Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
bottom of page